Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt
Active

Корфу

Корфу

Остров Корфу не са само прекрасни плажове и кристална вода. Не е само и вдъхновяващата столица Керкира и незабравимите залези. Остров Корфу е магия, а всяко малко селце, връх или таверна крият неподозирани тайни.

Добре дошли на най-зеленият гръцки остров или както много от местните го наричат – Кралицата на Йонийско море. Корфу е един от най-големите и привличащи най-много туристи острови в Гърция. И въпреки, че напоследък се наблюдава застрояване с високи темпове, все още голяма част от острова си остава девствена и непокътната.

Бреговете на Корфу се докосват до три морета: на запад – Йонийско, на север – Адриатическо, а на юг – Средиземно море. Островът има площ от над 600 кв. км, дълъг е 58 км и е 27 км в най-широката си част. Най-високият връх е Пантократор (906 м).  Островът е изключително зелен заради невероятния си климат. Най-големият град, столицата, се казва Корфу или Керкира. Около 115 000 са жителите на Корфу, като 40 000 от тях живеят в островната столица.

Добре е да знаем

Обща информация за дестинацията.

Държава

Гърция

Изискване за виза

Няма

Столица на острова

Керкира

Говорими езици

Гръцки, Английски

Валута

Евро

Площ на острова (km2)

585,3 km2

Забележителности в Корфу

Най-известните забележителности на острова са Палеокастрица, природния феномен Каналът на любовта, столицата Керкира и разбира се всички прекрасни плажове, на които да се насладите на лятото.

Имаш въпрос?

Не се колебай да се свържеш с нас. С радост ще отговорим на всички ваши питания и предложения.

    Регистрирай се сега!

    Join the SetSail community today & set up a free account.