Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Вълнуващо пътуване с влак – стрела в Япония

Пътуването с влак в Япония е истинско преживяване. Високоскоростните влакове- стрели са една от гордостите на нацията. Когато някой от тези футуристични влакове-стрели спре на платформата, остава там точно 12 минути. Всичко е изчислено – пет минути за слизане и качване, а екипът, който трябва да почисти влака, има точно по 12 секунди за един ред седалки.
Разбира се, стриктният график и дисциплината се отнасят и за машинистите. “В Япония машинистите са обучени да контролират графика на влаковете до минутата, дори до секундата”,

В наши дни вече се тества следващото поколение влакове, наричани ALFA-X, които достигат скорости от 400 км/час, но ще оперират при максимален лимит от 360 км/час. Запазена марка на влаковете на Шинкансен са техните издължени носове. Формата им е такава, не за да подобри аеродинамиката, а за да предотврати „бутален ефект“ от навлизането в тунели с такава висока скорост. Това е важно, особено за гъсто населените места, където оплакванията от шума, причиняван от влаковете стрела, са чести.

No tours match your criteria

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.