Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt
Stunning

Метеора

Метеора

149€ / на човек
(0 Reviews)

Позволи си да посетиш едно наистина вълшебно място с Хегемон Травел.

Приготвили сме ти страхотно, тридневно приключение в гр. Каламбака, Гърция. Ще затаим дъх пред извисяващите се скали и кацналите върху тях манастири на Метеора, наричан още “Осмото чудо на света”. Ще се насладим на страхотна природа, културни забележителности, невероятни гледки и много забавление.

ОЧАКВАЙТЕ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА НА  2023г.

Цена за настаняване в двойна стая 299лв
Цена за настаняване в тройна стая ….
Включва:
– 2 нощувки със закуски
– автобусен транспорт и пътни такси
– цялостна организация
– водач по време на пътуването
– фото и видео заснемане на събитието

 • Дестинация
 • Заминаване
  Сточна гара Пловдив
 • Заминаване час
  6:00
 • Час на прибиране
  22:00
 • Включено
  Екскурзоводско обслужване
  Закуска
  Цялостна организация
 • НЕ е включено
  Вечеря
  Обяд
  Трансфер от летището

Програма

1

Ден 1

06.00 ч.
Отпътуване от гр. Пловдив по маршрут Пловдив – София – Кулата– Каламбака
15:00 ч.
Пристигане в Каламбака. Настаняване в хотел - Famissi
17:00 ч.
Пешеходна обиколка в полите на величествени скални образования на Метеора и неговите манастири. Разбира се няма и да пропуснем да опитаме местните специалитети като суцуки, сладкиш от ядки, пресен гроздов сок и алкохолната напитка ципуро. През цялата разходка ще имаме възможността свободно да пазаруваме в местните магазини.
20:00 ч.
Свободно време. Вечерта има възможност за организиране на гръцка вечер по желание.  
2

Ден 2

08:00 ч.
Закуска в хотела
10:00 ч.
Отпътуване към винарна ‘’Метеора“. Ще посетим винарната като прехода до нея ще бъде преминат с електрически велосипед. Турът преминава през красив селски път, който е между планината Козиакас и скалите на Метеора. Ако предния ден сме ги гледали от градчето, в този ще можем да ги усетим още по близо до нас. Местните производители, които са известни в своя занаят ще ни запознаят с цялостната концепция на производството на качествено вино. А впоследствие ще можем и да дегустираме това, което сме наблюдавали докато се наслаждаваме на гръцки деликатеси.
13:00 ч.
Пристигане обратно в Каламбака и свободно време за обяд в местните превъзходни ресторанти.
16:00 ч.
Докато повечето туристи вече отдавна са си отишли, ние ще посетим „Метеора“ преди залез. Тази обиколка несъмнено ще се превърне във върховата точка на цялото преживяване. Обиколката започва след като автобус ни взима от хотела. Стартираме с посещение на манастира на „Метеора“ - Свети Стефанос или Свети Николаос. Когато слънцето започне да се спуска ще бъдем на вълшебно място, на което ще се насладим на най-завладяващите гледки. Това ще бъде идеалният начин да завършим деня - вдъхновяваща обиколка, която да бъде запомнена завинаги!
3

Ден 3

08:00 ч.
Закуска.
10:00 ч.
Напускане на хотела и отпътуване за Солун.
13:00 ч.
Пристигане в гр. Солун. В града ще имаме възможността да се разходим по крайбрежната алея – „Неа Паралия“, която ни отвежда до прочутата Бяла кула. След което продължаваме с тридесет минутно приключение с круизно корабче около залива на Солун. След завръщане от круизното пътешествие се отправяме към добре познатия квартал Лададика. Там ще откриете големи площади и красиви улици пълни със заведения и сгради проектирани с вдъхновяваща архитектура.
16:30 ч.
Отпътуване към България.
22:00 ч.
Пристигане в гр. Пловдив.

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.