fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP

Водопадите Игуасу

 

С изящните водопади на фона на гъста дъждовна гора, Игуасу е една от най-емблематичните туристически дестинации в Южна Америка. Те представляват съвкупност от около 275 водопада и са 2 пъти по-пълноводни от Ниагара. Най-големият и впечатляващ от тях е водопадът „Дяволското гърло“. Водопадите са част от бразилския Национален парк Игуасу от едната страна (Аржентина) и част от Национален парк Игуасу от другата страна в Бразилия. Двата парка заедно са най-големият субтропичен резерват в света. И двата парка са в списъка на Юнеско.

По време на нашето приключение до водопадите Игуасу ще видите:

 

Планът на нашета обиколка е да отделим по един ден и на двете страни ( бразилската част и аржентинската част на водопадите). Всеки един от тези водопади ще ви накара да усетите силата на природата и нейните чудеса.

В първия ден ще обиколим водопадите от бразилската им страна. Ще се  разходим по крайбрежната алея и ще наблюдаваме величествените водопади от безопасна точка. Или, ако сте от по-смелите, може да отидете до платформа над водопада, откъдето да се наслаждавате на изумителната гледка. Бразилската страна на водопадите Игуасу отнема между 3-4 часа. При интерес може да направим посещение и на паркът на птиците.

Във втория ден ще обиколим водопадите от аржентинската им страна. Обиколката ще отнеме цял ден. Водопадите от бразилската страна дават по-живописна перспектива на това природно чудо от далечина, докато от аржентинска страна може да се доближите на близко разстояние и да усетите мощта и силата на Игуасу. Очаква ни невероятно приключение. Ще участваме в сафари с моторна лодка под водопада и ще усетим водната магия от друга гледна точка.

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.