fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Hegemon Travel

10 полезни травел съвета – Част 1-ва

10 полезни травел съвета – Част 1-ва

В днешния свят, пътуването стана по-лесно и достъпно от всякога, предоставяйки ни възможността да изживеем невероятни приключения и да научим за различни култури и обичаи. Въпреки този пъстър свят на възможности, пътуването може да бъде предизвикателство, особено за начинаещите.

Нашата статия ще ви предостави ценни съвети, които да ви помогнат да се справите с всяка ситуация. Независимо дали сте опитен пътешественик или този път ще бъде вашето първо приключение, нашият списък от 10 полезни травел съвета ще ви насочи към незабравимо и безпроблемно преживяване. От подготовката преди заминаване до справянето с неочаквани обстоятелства по време на пътуване, ние ще ви представим трикове, които ще улеснят приключението ви.

1. Искаш да минаваш по-бързо през security контрола на летищата ?

Със сигурност никой не обича да виси по опашките на летищата. Един от начините това да бъде избегнато е като носите паспорта си. Дори когато пътувате в Европа, носете паспорта си. На летищата има машини за биометрични данни. Преминаването през тях помага да спестите време и да избегнете дългите опашки.

2. Защо стюардесите сгъват дрехите си на руло?

Всеки е стигал до проблема с опаковането на багажа преди пътуване. Познати са всякакви техники как да се събере повече багаж. Но какъв по-добър пример от хората, които пътуват най-често, а именно стюардесите. Те не сгъват дрехите си както повечето хора, а ги навиват на руло. Това им помага да съберат повече дрехи в багажа си.

3. Защо е добре да предупредите представителите на Банката ви, че ще пътувате извън България?

При пътуване хората често решават да ползват банковите си карти за разплащане в държавите, които посещават. Но знаете ли, че ако се опитате да изтеглите пари от далечна дестинация, банката ви може да разчете това като съмнителна активност. Затова ви препоръчваме да ги предупреждавате, че ви предстои пътуване за да си спестите стреса от това да ви бъде блокирана картата.

4. Преди пътуване сканирайте всички важни документи.

Никога не е изключено по време на пътуване да загубите ценни вещи или част от документите си. Това би довело до проблеми и е възможно да развалите пътуването си. Затова ви препоръчваме преди пътуване да направите копие на документите си или да ги снимате и да запазите снимките насигурно в телефона си. На повечето места, като хотели и фирми за отдаване на коли под наем не са нужни оригиналите на документите. Така ще спестите част от главоболията покрай изгубените документи.

5. Къде е добре да спите при дълъг престой на летището.

За жалост често при пътуване до далечни дестинации се налага дълъг престой на летището. Повечето хора избират  да го оползотворят, като поспят, особено ако е късно вечер. Зоната за заминаващи не е най-доброто място за сън. Там обикновено има тълпи от хора. няма свободни пейки и е доста шумно. Зоната за пристигащи е вашето място. Там има много по-малко хора и е по-тихо.

Post a Comment

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.