fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Hegemon Travel

Вал Торенс ли е най-добрият ски курорт в света?

Вал Торенс ли е най-добрият ски курорт в света?

Ако сте скиори или бордисти, със сигурност ще сте чували за Вал Торенс. Световно известен зимен курорт, който повечето любители на зимните спортове трябва да отбележат в списъка си с посетени места. И така, какво прави този курорт толкова впечатляващ и защо спечели толкова много признания през годините, включително титлата „най-добрият ски курорт в света“? Ето само няколко причини, поради които смятаме, че всеки скиор или сноубордист трябва да посети Вал Торенс поне веднъж.

1. Официални признания

Вал Торенс печели титлата “Най-добър ски курорт в света” през 2013, 2014, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020. Общо 7 пъти, очевидно не само ние мислим, че това е най-доброто място за зимни спортове не само в Европа, но и в целия свят. Причините са комплексни, но една от най-важните е, че Вал Торенс е един от най-добрите “Ski-in , Ski-out” курорти. Или иначе казано, всички хотели и места за настаняване са разположени буквално на пистите или на 50м от тях. Ако сте на първи етаж не е изключено със ските да се спускате до терасата ви 🙂

2. Гарантиран сняг

Вал Торенс се намира в долината Белвил в региона Савоя и е най-високо разположеният ски курорт в Европа (2300 м). Курортът е един от малкото, които могат да гарантират сняг по всяко време на сезона, който тук започва от средата на Ноември и продължава чак до средата на Май. Същевременно, дори след обилни снеговалежи, пистите тук се обработват по най-високи стандарти и винаги са в перфектно състояние!

3. Най-голямата ски зона в света

Не само, че снегът е гарантиран, но от тук достъпът до останалата част от Трите Долини – най-голямата ски зона в света – е изключително лесен. Мерибел и Ле Менюир са точно зад хълма, а Крушевел е изключително атрактивна и примамлива отправна точка през деня. Трите Долини е зона, която свързва общо 8 курорта със своите над 600км писти и 172 лифта.

4. Незабравимо Апре-ски изживяване

Ако имате останала енергия след карането на ски и сноуборд, има много страхотни места за апре ски, които да пробвате. Най-известното място е Folie Douce, което започва с кабаре на открито всеки следобед и много танци по масите. Друго популярно място за апре ски е Bar 360, разположен точно над основните седалкови лифтове Moraine и Portette. След като затворят, можете да се насочите към градчето и популярните местни барове като Frog & Roastbeef, Le Saloon и Shamrock. Ако имате енергията, може дори да се озовете в нощен клуб в Малайзия, дом на най-големия дансинг в Алпите на 700 m².

5. Разнообразни активности

Вал Торенс има много други начини да ви забавлява по време на престоя ви. Можете да гледате състезания от Световната купа по ски крос, да опитате да карате автомобил на лед или да вдигнете адреналина си с най-високия zip line в света. Toj се простира на 1300 м, започвайки от върха на седалковия лифт Буше в Орел на 3230 м. В най-високата си точка пътувате на 230 м над земята, между два върха, а скоростта достига до 100 км/ч – достатъчно, за да накара сърцето ви да бие, както никога до сега!

6. Страхотни места за настаняване

Освен редица висококачествени ресторанти заведения, Вал Торенс предлага и няколко петзвездни хотела. Ако обаче отивате само да карате ски и просто се нуждаете от място, където да си легнете, не се притеснявайте, тук ще откриете голямо разнообразие от бюджетни студиа и апартаменти. Както се казва за всекиго по нещо.

Включи се в нашето предстоящо приключение във Вал Торенс

No tours match your criteria

Post a Comment

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.