fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Hegemon Travel

Вал д’Изер – снежният рай на френските Алпи.

Вал д’Изер – снежният рай на френските Алпи.

Вал д‘Изер – смело можем да го наречем ‘’алпийският рай’’ .

Хора от цял свят посещават това неописуема място,  заради огромната ски зона, с която се слави този така прекрасен курорт, както и заради атмосферата от множеството ресторанти, барове и нощни заведения.  Вал д‘Изер е незабравимо място, което ще остави във вас най-истинските спомени. В тази статия ще ви разкажем повече за курорта, апрески сцената и какво да очаквате, когато пристигнете там.

За курорта

Вал д‘Изер се намира между двете села – Val d’Isère, La Daille и Le Fornet. Между тях придвижването е доста лесно. Има много варианти като автобуса е с най-голямо предимство, тъй като работи до-късните часове. Съседния курорт е с името Tignes и поради тази причина към момента районът е известен като Val d’Isère – Tignes. По-голямата част от района е над 2000 м. Тази надморска височина осигурява на курорта дълга зима и сигурен сняг по пистите. Може да очаквате общо 300 км писти, 60 писти, с дължина над 2200 м всяка, които са с гарантиран дълбок сняг и прекрасно обработени, 50 лифта и кабини, 3 високоскоростни кабинкови лифта.

Апрески и нощен живот

Вал д‘Изер разполага с широка гама от барове, които задоляват желанието за една чудесна вечер (и не само) на всички посетители. Курорта определено с право печели репутацията си на „купонджийски“ град. За много посетители на курорта, партито започва около 15:00ч. още в планината. Това е така, защото там се намира един от най-добрите апрески бар в света. La Folie Douce определено е изживяване, което трябва да изпитате поне веднъж. Очаква ви много музика, шампанско, танци на открито включително и върху дървените маси (направо със ски обувките.

 Забавления

Разнообразието от различни забавления е доста голямо. Езерото в района на La Daille предлага гмуркане под лед, интересни и интригуващи зимни разходки, шейни с кучешки впряг, парапланеризъм и каране на шейни за сняг. Тези дейности може би са по скоро за хората, които обичат екстремните преживявания. За тези, които търсят релаксация или дейности на закрито препоръчваме Center Aquasportif.  Този център разполага  с плувен басейн с прекрасна спа зона, фитнес център, йога, стена за катерене, спортни игрища и различни активности чрез, които ще успеете да релаксирате максимално.

Старият град на Вал д’ Изер е идеален за разходки и обиколки по местните магазини за деликатеси, баровете, кафетата, а също така и около църквата, която се намира в сърцето на курорта. Всяка седмица се организира пазар, където има изобилие от занаятчийски продукти, местни деликатеси , идеални за подаръци, които да занесем обратно на близките ни у дома.

Post a Comment

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.