fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Hegemon Travel

Нощ под звездите в пустинята Сахара

Нощ под звездите в пустинята Сахара

Необятните небеса, красивите звезди и безспирната шир, която показва пътя към най-тайнствените чудеса – Сахара.

Величествената пустиня, която е непреклонна пред никого. Безбрежно дълбока и безкрайно омагьосваща – така ще усетиш нощта под звездите в трудно обрисуващата се с думи пустиня.

Приключението ще започне от село Мерзуга, което се счита за портата към пустинята Сахара. Селото е така чудатото, че повечето сгради са ниски и направени от кал. Сякаш си в приказка.

Мерзуга се намира в края на дълъг, прав като стрелка път и може да разберете, че сте почти стигнали, когато пътните знаци започнат да имат камила вместо ограничение на скоростта. Селото е малко и далеч от големите градове по мароканската туристическа пътека.

Когато асфалтовият път свърши вариантите да достигнем до палатковият лагер са два. С пустинни джипове или с нашите гърбати приятели – камилите. Той представлява наредени в кръг палатки, с място за уютен лагерен огън по средата. Палатките са красиво декорирани в традиционен марокански дизайн.

Малко след като се настаните в палатковия лагер ви очаква приключение с камили, което трудно ще бъде забравено. Тези невероятни животни ще ви отведат на място на което ще наблюдавате един от най-забележителните залези. Сякаш пустинята и слънцето се сливат в едно.

След като се върнете в лагера ви очаква запален огън от палмови листа, червено вино и нови приятели. Когато вечерята приключи, местните създават страхотна атмосфера. Приканват гостите на лагера да се настанят удобно около огъня, за да се насладят на представлението и африканските песни изпълнени от тях.

Очакват ви песни, танци и нощ изпълнена с магия. В един момент след цялата бурна нощ оставаш сам сред тишината, заравяш пръсти в хладния пясък, поглеждаш към звездите и осъзнаваш, че това наистина е един от онези моменти, за които цял живот си мечтал. Сред тишината на пустинята единственият звук, който се носи е от тихия вятър, и далечното ехо на друг бербер, свирещ на барабаните си някъде там в пустинята.

Да прекарате една нощ в пустинята Сахара е нещо, за което всеки пътешественик мечтае, а щом сте стигнали до тук сте на път да превърнете една мечта в реалност!

Post a Comment

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.