fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Hegemon Travel

Сафари в дивата природа на Шри Ланка

Сафари в дивата природа на Шри Ланка

Днес ще ти споделим за едно изключително място. Там може да наблюдаваш величествени същества и то в напълно естествената им среда. Имат навици и семейни взаимоотношения, които по поразителен начин наподобяват човешките. Още от древни времена те се почитат с голямо уважение Слоновете.

Величествени същества, които може да наблюдавате навсякъде около вас, отблизо и отдалеч в Национален парк Удавалаве, Шри Ланка. Този парк има за цел да защити дивата природа. Той е създаден, за да осигури убежище за голямата популация от диви слонове, които живеят в района. В момента паркът има около 600 диви слона, което го прави дом на една от най-големите и най-стабилни популации на слонове в Шри Ланка, а и не само.

В това красиво местенце може да наблюдавате различни по своему интересни животни, но определено гарантираме, че в това кътче няма начин да не срещнете слон. Те се придвижват на стада от 30 до 60 броя. Според редица професионалисти се твърди, че това е най-доброто място за наблюдение на слонове в дивата природа. Паркът ще ви осигури небесно огнени изгреви и залези с невероятни видове животни като – леопарди, крокодили и много птици.

По време на нашето приключение в Шри Ланка ще се качим на джипове, за да поемем по прашните черни пътища на Национален парк Удавалаве. Ще ви пренесем в едно различно измерение.  Ще забележите как семейства слонове се разхождат величествено из гъстите треви, а рутинните им дейности колкото и прости да изглеждат ще ви накарат да не отмествате поглед и за секунда от тях. Пръскането с кал, за да се предпазят от топлината, раждането на нов живот или изследването през техния поглед на околната природа –  това са едни от връхните точки на сафари приключението, което ще остави страхотен белег у вас.

Някои от най-величествените животни в света наричат ​​Национален парк – Удавалаве свой дом, затова пазете това невероятно място, черпете знания от приключението, необятните земи и уникалните животни.

Post a Comment

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.