fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Допълнителни екскурзии – Бали

1. Изкачване на активен вулкан

Вулкан Батур е активен вулкан, разположен на остров Бали в Индонезия и е с височина от около 1 717 метра над морското равнище. Този вулкан е популярно място за туристи, предлагащо впечатляващи гледки към околната местност и езеро Батур. Много туристи правят изкачване на връха на вулкана през нощта, за да видят изгрева на слънцето.

Точно това ще направим и ние в 4-тия ден от нашето приключение. Рано сутринта нашия водач ще ни вземе от хотела, за да ни отведе до подножието на активния вулкан Батур. Ще се насладим на незабравимо приключение, като се изкачим до върха на вулкана, за да посрещнем изгрева отвисоко. Преходът е сравнително лесен, а гледката е просто зашеметяваща.

2. о-в Нуса Лембонган и о-в Нуса Пенида

Нуса Лембоган е остров, разположен на източното крайбрежие на остров Бали, Индонезия. Той е част от архипелага Нуса, който също включва островите Нуса Пенида и Нуса Ценинган и се отличава със своите прекрасни плажове, кристално чисти води и релаксираща атмосфера. Нуса Лембоган се превърна в популярно туристическо място и предлага разнообразие от активности и атракции за посетителите. Това включва плажни спортове, гмуркане, разходки с колела, посещения на културни и природни забележителности и други. В нашето приключение ще направим обиколка на острова за да ви покажем най-красивите кътчета на острова, като например жълтия мост, мангровите гори и ще ви отведем до най-красивата панорамна гледка.

Нуса Пенида е най-голямият от трите острова в архипелага Нуса. Острова е станал популярна туристически дестинация в последните години. Той предлага на посетителите си богатство от природни красоти, включително красиви плажове, високи скали, подводни места за гмуркане и множество възможности за различни приключения. На острова ние ще посетим Angel’s Billabong, плаж Diamond, къщата на дървото Molenteng, която е една от най-сниманите атракции на острова и разбира се плаж Kelingking – Плажът известен още като T-Rex, поради формата на скалите.

3. Посещение на оризовите тераси

Оризовите тераси в Тегалаланг са една от най-известните и красиви забележителности в региона Убуд, остров Бали, Индонезия. Те представляват изваяни стълбове от тераси, използвани за отглеждане на ориз и са символ на богатата оризова култура на острова. При нашето посещение на острова ще имате възможноста да видите местни балийски фермери, които работят на полетата, и ще научите повече за традициите и методите на отглеждане на ориз.

Отглеждането на ориз в Тегалаланг се извършва с традиционни балийски методи. Терасите са издигнати ръчно и се напояват със системи, гравитационен принцип, които поддържат земята влажна и плодородна. Тези тераси представляват магнит за фотографи и туристи, които искат да запечатат красотата на мястото. Залезите и изгревите се смятат за особено специални времена за фотографии.

4. Рафтинг приключение в джунглата

Бали е известен със своите възможности за рафтинг и предлага редица реки, където може да се преживее този вълнуващ спорт. Река Аюнг се намира на север от Убуд и е едно от най-популярните места за рафтинг в Бали. Тя предлага различни нива на трудност и прекрасни гледки на тропическия ландшафт.

Подгответе се да се потопите в света на епичния рафтинг по водите на Аюнг – магично пътешествие, което ще ни заведе в света на скритите водни чудеса. Ще откриете уникални водопади и ще се насладите на истинската красота на природата. Бъдете готови да създадете спомени, които никога няма да забравите.

 

5. Посещение на местна плантация за подправки и кафе

Бали е известен със своите разнообразни плантации, включително тези за подправки и кафе. Ще се отбием и до близката плантация за подправки и кафе, за да опитаме от така известното кафе лувак. Това е специален вид кафе, който е популярен, заради процеса си на производство, при който кафето минава през стомаха на животинката лувак.

Кафе Лувак (Kopi Luwak) е особен вид кафе, който произлиза от региона на Индонезия и други части на Югоизточна Азия. Това кафе е известно с необичайния начин, по който се произвежда и се счита за един от най-скъпите и редки видове кафе в света.

6. Запознанство с жителите на село Кусамба

Село Кусамба е традиционно рибарско селище, разположено на източния бряг на остров Бали. Известно е с красивите морски гледки и традиционните методи за риболов. Селото е също известно с традиционните си умения в строителството на рибарски лодки. Майсторите построяват рибарски лодки на ръка, като съхраняват традиционните знания, наследени от поколение на поколение. Друга традиционна дейност в Кусамба е производството на сол. Местните земеделци използват традиционни техники за събиране на морска сол. Често можете да видите солни плоскости в крайбрежната зона.

Ще посетим селото и ще имате възможност да видите различните процеси при риболова, строителството на рибарски лодки и да научите повече за традиционните методи за добив на сол.

7. Посещение на едни от най-свещените храмове на острова

Балийските храмове са важен аспект от балийската култура и се използват за религиозни обреди, молитви и традиционни церемонии. Посещението на тези храмове предоставя възможност да научите повече за местната религиозна практика и красивата архитектура на острова. При посещение на Храмовете е важно да спазвате религиозни обичаи и да се държите уважително към местните религии и култура.

Някои от най-интересните храмове, които ще посетим са Храмът Лемпуянг (Портата към рая), Керта Госа, Културния парк Гаруда Вишну, Тирта Емпул – храмът на свещената вода и Храмът Танах Лот.

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.