fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
d

Hegemon Travel

10 ползи от приключенията

10 ползи от приключенията

Приключенията са полезни за нас по много и различни начини. Помагат ни да се чувстваме добре както физически, така и ментално, като същевременно ни предоставят много нови преживявания.

1. Учат те да бъдеш хладнокръвен в трудни моменти

Приключенските пътешествия ще предизвикат много трудни ситуации по пътя ти. Но това само ще ти помогне да се научиш как да се справяш по-добре с тях. Ще придобиеш сила и увереност за да се справяш с много страни на живота.

“Най-голямото приключение, в което можеш да се впуснеш е да заживееш живота от своите мечти.”

2. Поглеждаш на живота си от друга перспектива

Сблъскването с нови ситуации, изучаването на природата в най-суровата й форма и срещата с нови култури и традиции ще дадат нова гледна точка към живота. Ще видиш собствените си проблеми и добрите неща, които имаш много по-ясно. Можеш да се дистанцираш от настоящата си ситуация и да погледнеш по-нов начин на нещата около теб.

3. Докажи си какво можеш

Приключенските пътувания са идеалното средство да повишиш увереността си. Да прекараш нощта в палатка под звездите, чувайки странни звуци или да приготвиш храната си без каквито и да е нормални условия, би те накарало да се почувастваш непобедим! Всъщност, може да разбереш, че притежаваш качества и способности, за които дори не си подозирал.

4. Разбираш, че и малкото е достатъчно

По време на приключенските пътешествия нямаш достъп до лукса и глезотийките, с които си свикнал. Вероятно ще ти се наложи да разполагаш с ограничен бюджет и да се възползваш максимално от него за да изживееш приключението на първо място. Ще се научиш да живееш с това, което имаш и да не излизаш от рамките на средствата си. Ще станеш господар на финансите, създавайки незабравими преживявания с по-малко ресурси.

5. Ще откриеш нови приятелства

Пътуването е най-добрият начин да намериш нови приятели или да опознаеш още повече добрите приятели, с които пътешестващ. Приключенците обаче са един особен вид хора, отворени към света, ценящи малките неща и всеки един момент. Създавайки връзки с такива хора, несъмнено ще се сдобиеш с ценни приятелства за цял живот. Хора, с които сме преживели най-запомнящите се мигове, се превръщат в час от нашето семейство.

6. Ще подобриш здравословното си състояние

Доказано е, че дейностите на открито подобряват здравето и следователно приключенските пътувания могат да подобрят значително начинът на живот. Бидейки по-активен, получаваш чист въздух и това ще допринесе за подобряване на твоет здраве и поддържане на физическа сила. Ще се забавляваш, ще прекарваш време с приятели и ще бъдеш заобиколен от невероятна природа и красива дива природа.

7. Ще развиеш нови умения

Независимо дали ще се научиш да правиш десет нови вида възли на въжета, да приготвяш страхотна вечеря от една консерва или да говориш испански с помощта на местни пастири, със сигурност ще придобиеш нови умения, които все някога ще са ти от полза. Не е случайна и една от мъдрите мисли на Мохамед – Не ми казвай колко си образован, кажи ми колко си пътувал.

8. Развиваш мозъчната дейност

Доказано е, че приключенията повишават активността в хипокампуса, който е важна част от мозъка по отношение на паметта и ученето. Според проучвания, хората, които са тренирали на открито, са имали по-голяма активност в префронталната кора на мозъка, отколкото преди упражнението. Така че, освен за физическото здраве, активностите на открито са полезни и за менталното такова.

9. Помагаш на местните

Туристическият бизнес понякога има лоша репутация заради безотговорното поведение както на туристите, така и на туроператорите. Често, някои екскурзии имат разрушителен ефект върху дадена дестинация. Приключенските програми обаче почти винаги са с акцент върху опазване на околната среда и подпомагане на местното население. Отговорност на всеки един от нас е да опазим Земята във вида, в който искаме да я виждаме.

10. Можеш да сбъднеш мечтите си

Всеки от нас като малък е гледал по телевизията места като от приказките и тайно се е надявал някога да може да е там. В Лапландия, при Дядо Коледа, в Дивия Запад или да гледа северното сияние…Всяко една мечта е напълно постижима и хората, които се отдават на приключения, със сигурност не съжаляват за малките жертви в името да сбъднат мечтите си.

Post a Comment

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.