fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Hegemon Travel

5 причини да посетим Корфу

5 причини да посетим Корфу

Най-зеленият гръцки остров или както много от местните го наричат – Кралицата на Йонийско море. Корфу е един от най-големите и привличащи най-много туристи острови в Гърция. И въпреки, че напоследък се наблюдава застрояване с високи темпове, все още голяма част от острова си остава девствена и непокътната.

Чудиш ли се обаче кои са най-големите забележителности на острова и дали си заслужава да го посетиш? Виж нашите ТОП 5 и ще се убедиш, че трябва да стегнеш куфара за Корфу час по-скоро!

1. Керкира

Столицата на остров Корфу е сред обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Да се изгубиш в лабиринта от улички, докато на всеки ъгъл се крие архитектурно чудо, е едно от задължителните неща, които трябва да ви се случат. Сгушен между новата и старата крепост, град Керкира и красива смесица от гръцка и западноевропейска култура.

2. Палеокастрица

Ако се чудите къде е раят на земята, отговорът не може да бъде друг освен Палеокастрица – или поне така твърдят гърците. На 15 километра западно от столицата се намира един от най-красивите и известни заливи – Палеокастрица. Той е образуван от шест малки заливчета и фиорди с великолепни плажове, модерни хотели и таверни, над които се извисяват хълмове с насечени скали и буйна растителност.

Пейзажът комбинира синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от завладяващите гледки. В околните скали има пещери, които могат да се посетят с лодки (например с лодката Yellow Submarine с прозрачно дъно). Предлагат се също водни спортове, уроци по гмуркане и целодневни екскурзии с корабче до недостъпни по сушата плажове.

3. Каналът на любовта

Природният феномен Canal dÀmur, който се е превърнал в нещо като визитка на Корфу се намира в най-северната точка на острова – Сидари. Скалите, които формират канала, са изваяни от ерозионно действие на вятъра. Атракция за туристите представлява разходката в пещерите, разположени по протежение на канала. За името на “Канала на любовта” има много легенди, една от които гласи, че влюбените, които плуват от единия до другия му край, ще останат завинаги заедно.

4. Паксос и Антипаксос

Според митологията островите Паксос са създадени, когато богът на морето Посейдон пронизва остров Корфу с тризъбеца си, причинявайки прекъсването на южния му край. Така Паксос и Антипаксос били създадени като отделни острови, където Посейдон можел да се скрие със своята любовница Афродита.

Днес тези острови са световно известни със своите великолепни пясъчни плажове, красиви тюркоазени кристално чисти води, живописен пейзаж и непокътнати села. Всеки, който отиде на Паксос-Антипаксос, задължително трябва да наеме лодка, за да обиколи острова. Навсякъде се наемат лодки и ще видите много табели „Лодка под наем“.

5. Природата и различните плажове

Корфу е с изключително пъстра и разнообразна природа. От всеки един край на острова може да се насладите на различни плажове. Ако на източното крайбрежие са предимно с малки бели камъчета, то на запад са с фин и ситен златен пясък. На север, където е и Каналът на любовта, пък може да забележите предимно глинести образования, а около Палеокастрица плажовете са изцяло скалисти с невероятно чиста и кристална вода.

Post a Comment

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.