Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Hegemon Travel

Връх Монблан – Покривът на Алпите

Връх Монблан – Покривът на Алпите

Този връх е истинска икона и просто не може да бъде пропуснат! Взискателен за алпинистите, които се опитват да достигнат до него, великолепен за посетители, които предпочитат да съзерцават от долината… Монблан никога не разочарова!

Този връх не е загубил нищо от своя блясък. Надморската му височина, измерена наскоро през 2021 г., е 4807 метра! Има много начини за достигане до върха от Франция, Швейцария и Италия.  Всяка година се изкачва от около 20 000 алпинисти, главно през лятото.

Освен през летните месеци, Монблан е известна дестинация и през зимата. Това място е като магическа приказка с много сняг и спиращите дъха гледки. Място, на което всичко е безкрайно чисто и бяло, тихо и спокойно! Място, на което сякаш си едновременно във въздуха и на земята, място където сякаш времето е спряло.

На Монблан ще намерите пътеки за екстремни спортове като ски, сноуборд и алпинизъм. Независимо дали се изкачвате по планината, за да се плъзгате по снега, или искате да стигнете до върха, ще се забавлявате и ще изпитате уникални усещания.

Тази зима сме подговили едно страхотно приключение в подножието на Монблан за скиори, бордисти и любители на забавленията в планината.

 

За да разберете повече натисни върху снимката ⬇️

ИЗКАЧВАНЕ НА МОНБЛАН – ИСТОРИЯТА НА ЕДНО ЗАВОЕВАНИЕ

Колкото заплашителен, толкова и възвишен, най-високият връх в Алпите дълго време остава неизследван. Превземането на Монблан било ръководено от швейцарски учен на име Орас Бенедикт дьо Сосюр, който имал за цел да достигне върха на планината, който всеки ден гледал от дома си. Той предложил награда на първия човек, който намери път нагоре.

На 8 август 1786 г. жители на Шамони правят първото в историята изкачване на планината, а на следващата година Хорас Бенедикт дьо Сосюр най-накрая се изкачва до върха. Тези първи изкачвания буквално „отворили пътя” за поколения планинари и водачи.

Post a Comment

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.