fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Hegemon Travel

Връх Монблан – Покривът на Алпите

Връх Монблан – Покривът на Алпите

Този връх е истинска икона и просто не може да бъде пропуснат! Взискателен за алпинистите, които се опитват да достигнат до него, великолепен за посетители, които предпочитат да съзерцават от долината… Монблан никога не разочарова!

Този връх не е загубил нищо от своя блясък. Надморската му височина, измерена наскоро през 2021 г., е 4807 метра! Има много начини за достигане до върха от Франция, Швейцария и Италия.  Всяка година се изкачва от около 20 000 алпинисти, главно през лятото.

Освен през летните месеци, Монблан е известна дестинация и през зимата. Това място е като магическа приказка с много сняг и спиращите дъха гледки. Място, на което всичко е безкрайно чисто и бяло, тихо и спокойно! Място, на което сякаш си едновременно във въздуха и на земята, място където сякаш времето е спряло.

На Монблан ще намерите пътеки за екстремни спортове като ски, сноуборд и алпинизъм. Независимо дали се изкачвате по планината, за да се плъзгате по снега, или искате да стигнете до върха, ще се забавлявате и ще изпитате уникални усещания.

Тази зима сме подговили едно страхотно приключение в подножието на Монблан за скиори, бордисти и любители на забавленията в планината.

 

За да разберете повече натисни върху снимката ⬇️

ИЗКАЧВАНЕ НА МОНБЛАН

През 18-ти и 19-ти век, Шамони започва да привлича алпийски алпинисти и експедиции. През 1741 г., английският лекар Уилям Уорън е първият документиран човек, който изкачва Мон Блан. Този период създава основата за по-късното развитие на туризма в региона.

През 19-ти век, Шамони става известен като туристически и алпийски център. През 1924 г., градът е избран за домакин на първите Зимни олимпийски игри, които допринасят още повече за популярността му. Впоследствие, Шамони става известен като един от най-популярните зимни курорти в света.

През последните десетилетия, Шамони се превръща в център не само за зимни спортове, но и за планински туризъм през лятото. Регионът продължава да привлича туристи с красивата си природа и разнообразието от спортни и развлекателни възможности.

Post a Comment

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.