Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

град Осака

Град Осака има над 1 400 годишна история. Днес градът достойно може да бъде наречен портата на Япония. Чрез Осака страната за първи път се отваря и докосва до света. Осака е запазил добре в сърцето си и останки на храмове, строени още преди епохата на будизма.

В Осака се намира първия религиозен храм Шитеножи. Той се счита за най-древния будистки храм в страната. В свещеното място се намира и прекрасно езеро, обитавано само от костенурки, които символизират будисткия рай. Сградата бързо превръща града в религиозен, културен и търговски център на Япония.

Модерната култура на Осака намира своето превъплъщение в редица атрактивни сгради и забележителности, впечатляващи жителите и гостите на града. Именно в Осака се намира един от най-големите акваруими в света. Мащабна конструкция събира цели 16 огромни камери, в които свободно плуват представители на тихоокеанския воден свят.

Бизнес сградите изграждат динамичния пейзаж на индустриалната част на града. Сред тях се откроява небостъргачът Умеда, който е изграден от две отделни сгради, свързани чрез мнгобройни ескалатори.

Почитателите на дългите шопинг разходки също могат да открият своето място. В града има две основни търговски зони – Минами (Minami), разположена в южната част на града, и Кита, съответно в северната част на Осака.

Бившата японска столица се гордее и със своите музеи, най-интересните сред които са Музеят на вината, Музей на ориенталската керамика, Музей на модерното изкуство, Музей на съвременната наука, Исторически музей на Осака и Градски музей на изкуството.

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.