fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

На гости на снежните маймуни

Паркът на снежните маймуни представлява необичайно място. То е разположено на височина 850 метра над морското равнище. Намира се в северната част на Нагано и влиза в рамките на национален парк Джошинецу Коген. Паркът се е прославил в цял свят заради необичайните си обитатели – японските макаци.

Основната забележителност в Джигокудани е любовта на маймуните към термалните извори. Макаците буквално се топят с удоволствие в горещата вода и туристите обожават да ги снимат. От момента на създаването му Джигокудани започва постепенно да набира популярност като единственото място, на което можете да станете свидетели на описаната гледка.

Японските макаци са най-северната разновидност на маймуните. Те са способни да издържат на температура по-ниска от -15 градуса по Целзий. В Джигокудани можете да видите цели семейства маймуни да се плацикат в горещите извори.

Тези макаци прекарват почти целия ден във водата. Започват да излизат, едва когато слънцето е достатъчно силно, за да изсуши козината им. С настъпването на нощта маймуните се завръщат в гората, където е безопасно.

Посетителите на парка на снежните маймуни могат да ги наблюдават буквално от една ръка разстояние. Басейните нямат ограждения, а приматите са свикнали с присъствието на хора.

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.