fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Пета спирка – Ставангер

Ставангер

На югозападния бряг на Норвегия, на юг от Берген, оживеният Ставангер е третият по големина град в страната. Той е и една от най-старите общности в Норвегия, проследявайки коренът му още през 12 век. Добре защитени от офшорни острови, това е търговски център от векове и днес е популярно круизно пристанище. Градът също е жизнена културна зона, с музикални заведения и ежегодни събития.

Към това добавете музеите на града, които покриват всичко от викингите до офшорните петролни напитки, със сардини, самолети и мореплаватели между тях, а в Ставангер има много неща, които трябва да се правят. Целият регион е популярен като зона за отдих, с няколко близки езера и лек морски климат.

Най-известната туристическа атракция в района на Ставангер е  масивната скала – Преикестолен. Тя е с плоско покритие, която се издига на 609 метра над водите на Лисефьор.

Ето какво може да правите по време на престоя си в Ставангер.
Организиран тур до най-известната скала в района – Преикестолен – 195 евро възрастен / 136 евро дете, продължителност – около 7 часа

Нашата обиколка ще започне от Ставангер. Това е четвъртият по големина град в страната по отношение на населението и се намира на входа на Gandsfjord. Ще се качим на автобус, който ще ни отведе до място от което ще тръгнем по камениста планинска пътека, за да се полюбуваме на зашеметяващите гледки, осеяни с малки езера. Тази област, която е дом на значителна популация от птици, е добре позната на местните ловци и рибари. Ще продължим нашата пешеходна обиколка, докато стигнем до Preikestolen (скалата „амвон“), плоска скала, която гледа към Lysefjord от височина 604 метра над морското равнище. Оттук можем да се насладим на красиви гледки към околните планини. Ще направим спирка за обяд, който е включен в цената. След като се заредим със сили ще се върнем по същата пътека до мястото от където тръгнахме. Там ще ни чака автобуса, за да ни отведе обратно в Ставангер.

Сафари с лодки – 165 евро възрастен / 165 евро дете, продължителност – около 2 часа (цената подлежи на потвърждение)

На борда на моторна лодка вие ще препускате покрай Lysefjord, (фиорда на светлината), това е преживяване което със сигурност ще ви накара да настръхнете. Движейки се между гигантски скали, ще се потопим в някои от най-изолираните места в естествената природа на Норвегия, които само роденият в Ставангер може да познава. Нашият водач ще ни разкаже всичко за тези девствени земи. Водоустойчивото яке с което ще бъдете екипирани преди нашият тур ще ви бъде от полза, защото ще минаваме през пещери и под водопади.

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.