fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Допълнителни екскурзии – Норвежки Фиорди

1. Обиколка на акцентите на Гейрангер с електрически автомобили

Това приключение ще ви покаже няколко от най-зрелищните атракции в района на Гейрангер. Обиколката започва с изкачване до планината на изток до каньона Flydalsjuvet, където можете да се насладите на гледката към фиорда. След това ще продължите нагоре по зелените хълмове до планинската ферма Vesterås, с прекрасна гледка към фиорда и планините.

След намереното спокойствие тук, сред овцете, козите и ламите, обиколката ще ви отведе надолу в оживения център на село Гейрангер и през 11-те завоя на Ørnevegen (the Eagle’s Road) към гледката на Ørnesvingen (the Eagle’s Bend). Тук ще имате невероятна гледка към фиорда и водопада Седемте сестри. Ако се разходите няколко минути от Ørnesvingen, ще намерите пътека, която води до друга невероятно красива гледна точка, малко встрани от трафика.

Допълнителна информация

Шофьорът на автомобила трябва да има шофьорска книжка за лек автомобил – не забравяйте да я носите, когато наемате кола. Възрастта на водача на автомобила трябва да е 18-99 години, но пътникът може да е и по-млад, стига да тежи над 15 килограма.

Продължителност: 2 часа
Вместимост на автомобил: 2-ма човека
Цена:143 евро/ на кола

2. Фиордсафари на Гейрангерфиорд

Изживейте Geirangerfjord на пълна скорост и с чист въздух в косите си. Това е обиколка, при която ще откриете всички акценти на Geirangerfjord отблизо. С отворен високоскоростен RIB-лодка вие ще се доближите още по-близо до тази прекрасна природа, отколкото сте предполагали, че е възможно. Лодките влизат изцяло във водопадите, така че наистина можете да го опитате! Те правят няколко спирки по пътя, за да можете да изпитате най-известната атракция от много близко разстояние!

Маршрут:

Geiranger – Seven Sister Waterfall – Mountain farm: Blomberg, Knivsflå, Skageflå – Bridal Vail waterfall – Devil’s Canyon – Suitor Waterfall – Geiranger

Продължителност: 50 минути

Цена: 59 евро

3. Екскурзия с водач до Pulpit Rock Preikestolen

Това пътуване ще ви отведе на един от най-популярните и зрелищни преходи в Норвегия. Има основателна причина този поход да спечели своята популярност както сред посетителите на Норвегия, така и сред местните жители. Разположена само на няколко часа от Ставангер, Pulpit Rock – или Preikestolen на норвежки – е извисяваща се скала-плато, надвиснала директно над Lysefjorden. Да стоиш (или да седнеш) толкова близо до ръба вероятно е моментът, който туристите очакват с най-голямо нетърпение, въпреки че не е лесно. Върхът предлага безпрепятствени гледки към криволичещия син фиорд, образуван от ледниците през последната ледникова епоха, което го прави добро място да се насладите на фотосесия и евентуално на лека закуска.

Добре е да знаете за похода Разстояние:

  • 4,0 км (в двете посоки)
  • Продължителност: 7 часа
  • Ниво: Лесно до умерено
  • Най-ниска / най-висока точка – 270 м /604 м над морското равнище

Цена: 100 евро

4. Обиколка на Копенхаген

Еднодневна програма в Копенхаген

В 10:30 часа тръгваме с обществен транспорт от круизен терминал 3, Ориенткай до центъра на Копенхаген.

Пешеходна обиколка на града, по време на която ще видим  Малката русалка, фонтана Гефион и казармата в близост Кастелет, Кралския дворец Амалиенборг, Кралския театър, старото пристанище Нюхаун, известно с кокетните си ресторанти и кафенета, кметството и площада пред него с паметника на Ханс Кристиан Андерсен, замъка Розенборг. По желание разглеждане на интериора и кралските съкровища на Розенборг(1 час).

Ако има време ще посетим забележителностите на остров Слотсхолмен – дворецът Кристиансборг, в който се намира парламента, най-старата борса в Европа и Черният диамнт – новата модерна сградан а кралската библиотека.

В 17:00 връщане с обществен транспорт от центъра на Копенхаген до круизен терминал 3, Ориенткай.

Цената включва:

  • Билет за обществен транспорт от круизен терминал 3, Ориенткай до центъра на Копенхаген и обратно.
  • Екскурзовод от агенцията, който придружава групата по време на цялата програма.

Цената не включва:

  • Входна такса за замъка Розенборг (35лв)
  • Лични разходи напитки и храна
  • Медицинска застраховка

Цена: Възрастен 99 евро / Дете 79 евро (Цената подлежи напотвърждение)

 

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.