fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Четвърта спирка – Гейрангер

Гейрангер

Гейрангер е село в югозападна Норвегия. Разположено е в края на Гейрангерфиорд. Местното население наброява едва 300 жители, които са заети единствено с туристическа дейност. През активния летен сезон населението се увеличава няколко пъти. Селото посреща над 100 круизни кораба с хиляди пасажери годишно, които пристигат, за да се насладят на неописуемата красота на ледените гиганти.  Гейрингер и местността около него неслучайно са част от Списъка на световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Ето какво може да правите по време на престоя си в  Гейрангер.

Организиран тур с каяци – цена 129 евро възрастен / 90 евро дете – продължителност: около 3 часа

(цената подлежи на потвърждение)

Гейрангерфиорд се слави като най-красивият фиорд в света.
Ще отидем на едно истинско приключение с каяк, заобиколени от поразителни планини, които със своите стръмни скали достигат височина до 1500 метра.
Ще се възхитите на спиращата дъха природа и на фермите, накацали върху скалистите издатини. Ще прекосим водите като следваме очертанията на котловината, която се извива между две планини с форма на кула. Това е наистина магическо място по всяко време на годината. Ще направим и няколко спирки за да се снимаме и да се разтъпчем. По време на целия тур с каяци ще бъдем придружени от водач, който ще ни разкаже интересни местни истории за околностите и населението на Гейрангер.

Организиран тур с електрически велосипеди 109 евро възрастен – продължителност: около 2 часа 

(цената подлежи на потвърждение)

Това е една разнообразна обиколка със смесен терен и спирки на много места за да направим страхотни снимки. Цялата обиколка е общо 14 км: по маршрут Geiranger – Eagle Bend – Geiranger. Ще започнем от град Гейрангер, като се отправим на север покрай фиорда, наслаждавайки се на равнинния участък от 2 км преди изкачването до „Eagle Bend“. Това не би трябвало да ви притеснява, тъй като ще бъдете с електрически велосипед, и изкачването е значително по-лесно отколкото с обикновен. Всеки ъгъл разкрива нова перспектива на фиорда. Ще преминем покрай исторически ферми и красиви овощни градини. Крайната точка на нашият тур е „Eagle Bend“ , платформа, кацнала на 620 м над морското равнище, от която се открива уникална панорама към Гайрангерфиорд. От там ще видите град Гайрангер отвисоко, красивият водопад „7-те сестри“, и дори гледка към планината Далсниба.

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.