fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Четвърта спирка – Флам

Флам

Норвежкото градче Флам е едно прекрасно местенце за тези от вас, които търсят спокойни места за своите пътувания. Там ще може да се насладите на цветни къщурки, прелестните фиорди образувани между величествените планини, водопади и забележителното трасе на панорамната железница.

Флам се намира в западната част на страната, в най-вътрешната част на фиорда Аурландс, в планински склонове и се радва на голяма посещаемост още от XIX в.

Именно там се намира част от най-високо разположената железопътна линия в Северна Европа – “Бергeн”.

Освен това Флам предлага на своите посетители голямо разнообразие от активности. Може да покарате колело, да се впуснете в планински преходи или да се разходите до някой от величествените водопади в долината.

Ето какво може да правите по време на престоя си във Флам.
Организиран тур до най-красивата гледка в района – възрастен 60 евро , продължителност: около 2 часа

Незабравимо пътуване за всеки посетител на трад Флам. Обиколката ще започне като се качим на автобус, който ще ни отведе до най-грандиозната гледка в района. Изградена е площадка, която предлага несравнима панорама. Тя стърчи на 30 метра от склона на планината и на 650 метра над фиорда.

Тур с фламската железница – възрастен 80 евро, продължителност: около 2 часа

В продължение на един час влакът ви отвежда от градчето Флам до планинската станция Myrdal, разположена на 867 метра над морското равнище. От комфорта на ретро купето на влака можете да се насладите на променящия се пейзаж на долината Флам. Преди да се изкачи в по-непроходимите части на долината, влакът минава през земеделски пейзажи, стария център на градчето и старата църква. Искрящата синя река следва железопътната линия през голяма част от пътуването.
Влакът прави петминутна спирка за снимки при водопада Kjosfossen, където можете да слезете и да излезете на платформата.

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.