fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Phang Nga и островът на Джеймс Бонд

Заливът Phang Nga е на кратко разстояние североизточно от Пукет. Това наистина невероятно място е национален парк, известен със своят поразителен пейзаж. Заливът се състои от над 40 острова. Това са варовикови скални острови, които се простират зрелищно от водата и се издигат към небето.

През 1974 г. Phang Nga Bay става известен на света във филма за Джеймс Бонд “Човекът със златния пистолет”.

На тайландски островът се нарича Khao Phing Kan, но поради маркетинговата си възможност, тайландците в по-голямата си част го наричат остров Джеймс Бонд.

По време на обиколката на остров Джеймс Бонд ще посетите редица красиви места.

Друга популярна дестинация е мюсюлманското морско село на Ko Panyi. Това е 200-годишна общност, която е една от първите, които обитават залива. През деня лодки прекарват туристи, за да се отдадат на пресни морски дарове и да закупят всякакви дрънкулки. Когато всички лодки напуснат залива, местните опаковат своите магазинчета и се връщат към обичайният им живот на рибарското селище.

Има много други интересни точки в залива. Туристическите лодки обикновено включват една или две други спирки в маршрутите си.

Има много пещери, които са разположени на повечето острови. Водата, изтичаща през варовиковите скали в продължение на векове, е оформила някои невероятни скални форми. Някои от пещерните стени са паднали, за да оформят елемент, който тайландците наричат “hong”, което е тайландската дума за стая. Това са паднали пещерни стени, които в момента са открити стаи, обикновено съдържащи малки приливни езера.

Има възможност за наемане на океански каяци, с които може да гребете около част от островите. Може би това е и най-добрият начин да получите пълна представа за “стаите”.

No tours match your criteria

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.