fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Парк Уено и пазар Амейоко

Едно от най-популярните места в Токио и най-посещаваният туристически обект на Япония е Уено Парк. Това парче на природата в средата на огромен метрополис внимателно пази най-добрите традиции на Земята на изгряващото слънце.

На обширната територия на Уено парк е най-старата зоологическа градина в Токио – Zeno Zoo, основана през 1882 година. В зоологическата градина има повече от 400 вида животни, чийто общ брой е над 2,5 хиляди. Сред животните можете да намерите горили, лисици, лъвове, тигри, жирафи и др. Но японците имат специална любов към семейството на панди, чийто живот редовно се обхваща от местните медии.

Паркът Уено включва много музеи, най-интересните от които са: Националният музей на Токио , Градският музей на изкуствата в Токио, Националният музей на науката и Музеят на Ситамати.

След като разгледаме парка ще се потопим в оживените улици на пазар Амейоко за да опитаме различни японски улични храни.

 

Пазар Амейоко

Пазарът Амейоко е прекрасен дворец за тези, които са в кулинарни приключения. Не само има невероятна храна, но и този пазар има история. Някога е служил като черен пазар по време на Втората световна война. Но оттогава се превърна в хранителен пазар с много неща, които можете да опитате. Има всякакви азиатски кухни. Японски китайски и корейски храни са на разположение тук.

 

No tours match your criteria

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.