fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Вълнуващо пътуване с влак – стрела в Япония

Японските влакове “стрели” са известни като “Shinkansen” са едни от най-бързите и най-модерните влакове в света. Пътуването с влак в Япония е истинско преживяване. Високоскоростните влакове – стрели са една от емблемите на японската нация.
Shinkansen може да достигне скорост над 300 км/ч и същевременно предоставя изключителен комфорт и прецизност на пасажерите . Той е известен с това, че следва графика си до минута. Пътниците могат да разчитат на това, че влакът ще тръгне и пристигне в точното време, което е определено в графика.

В наши дни вече се тества следващото поколение влакове, наричани ALFA-X, които достигат скорости от 400 км/час, но ще оперират при максимален лимит от 360 км/час. Запазена марка на влаковете стрела са техните издължени носове. Формата им е такава, не за да подобри аеродинамиката, а за да предотврати „бутален ефект“ от навлизането в тунели с такава висока скорост. Това е важно, особено за гъсто населените места, където оплакванията от шума, причинен от влаковете стрела, са чести.

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.