fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Hegemon Travel

Пътешествия и тийм билдинг събития

team-building-hegemon travel-activities

Пътешествия и тийм билдинг събития

Какво е team building?

Тиймбилдинг е дума с английски произход и се превежда като „изграждане на екип“. Процес, който позволява създаването и развитието на колективни ценности в една институция, фирма или организация. Ценностите могат да бъдат както единство, породено от взаимна зависимост, така и участие. Те се постигат чрез дейности като игри, които допринасят за колективния характер. Благодарение на тях участниците натрупват способност да успяват да работят в екип.

Как да извадим най-добрите качества на екипа ни?

Ако искаме да извадим най-доброто от екипа, за да се осигури положителна комуникация, развитие, умения за ръководене, сплотяване на екипа и способност за сътрудничество то значи е време да се запознаете с екипа на HEGEMON travel. Извършването на дейности за изграждане на екип е стратегия, която подобрява отношенията и креативността на работното място. Един бизнес не би могъл да бъде успешен, ако служителите не успяват да работят сплотено. Различни дейности за изграждането на екип могат да помогнат на колегите да се сплотят и да работят заедно за постигане на обща цел чрез комуникация, доверие и търпение извън офиса.

Как може да обвържем team building с пътешествие?

Разбира се пътешествието може да го обвържем с всякакъв вид дейност абсолютно винаги, въпреки това ще ви дадем релевантни причини защо най-добрия team building e обвързан с пътешествия.

1. Всички ще очакват с нетърпение това преживяване и след това ще бъдат мотивирани да работят заедно, тъй като изживяването ще ги сплоти.

2. Служителите ще се чувстват оценени знаейки, че компанията се грижи не само за бизнеса, но и за предоставянето на комфорта на своите служители, което е съчетано с нови преживявания, и несъмнено ще повиши мотивацията за работа – изгражда връзка, основана на желание за взаимен напредък и полза.

3.  Служителите получават чувство за принадлежност, когато изграждат връзки със своите съотборници и също така се докосват повече до ценностите на компанията.

4. Креативността се повишава. Когато пътуват и участват в дейности за изграждане на екип, участниците са въвлечени в контекст, който отваря съзнанието им за нови идеи и различни перспективи, като по този начин засилва тяхната креативност и способност да излизат „от обичайната им офис среда“ за решаване на проблеми.

5. Служителите се чувстват по-сплотени в екипния дух и се обвързват по начини, които никога не биха могли да направят в офиса. Релаксиращата атмосфера им позволява да се отворят повече и споделеният между тях опит ще им позволи да се сближат като екип и следователно да работят по-добре заедно.

6. Изгражда отношения, основани на доверие – докато участват в това преживяване, ще изградят доверие помежду си. И виждайки компанията като отговорна за предоставената им възможност, тяхното доверие в компанията и нейните лидери едновременно ще се увеличи.

7. Насърчава работата в екип – тъй като служителите ще се свържат, което ще им позволи да се разбират по-добре един към друг и да са по-добър екип, това преживяване само ще ги изведе напред като индивиди и като екип.

8. Пътуването е най-добрият, най-очевидният начин за разширяване на мирогледа на всеки служител, комбинирайки това с изграждане на екип е невъзможно участниците да не се чувстват по-отворени към нови идеи. Освен това позитивизма по време на пътешествие допринася за по-хармонична, обединена и приятна работна среда.

9. Освобождаването на служителите от зоната им на комфорт ще накара лидерите да ги видят в по-свежа перспектива и да открият както техните слаби, така и силни страни. Едновременно с това лидерите на компанията ще видят своите способности подложени на изпитание и ще трябва да мислят извън офиса, когато вземат решение относно дейностите за изграждане на екип.

10. Ще се убедите сами, след приключение с HEGEMON travel.

Все пак ви съветваме да прочетете статията „ 10 причини да приключенстваш“, след която сме сигурни, че ще си отговорите и на още въпроси обвързани пътешествията!

Post a Comment

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.