fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Втора спирка – Берген

Берген

Берген  е град в Югозападна Норвегия. Разположен е на брега на Норвежко море. Градът е признат за неофициална столица на областта, известна като Западна Норвегия, както и за официален път към норвежките фиорди. Берген има вътрешно пристанище, което е не само най-голямото в страната, но и едно от най-големите в Европа, обработващо над 50% от товарите в Норвегия според пристанищната компания.

Берген е известен с обилните си валежи, откъдето идват и прякорите на града – Градът на дъжда, Сиатъл на Европа. Берген е един от най-топлите градове на Норвегия, благодарение на течението Гълфстрийм. Температури от 10 °C, съчетани с дъжд, могат да се наблюдават както през януари, така и през юли.

Тук може да се разходите в историческият район Бригенсбанене включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО и представлява редица добре запазени дървени къщи от средновековната епоха. Може да се качите на кабинковият лифт Флойбанен, който ще ви отведе до връх Флойен, където можете да се насладите на невероятна гледка към Берген и околността. Градът разполага и с много музеи,които ще ви позволят да се докоснете до бита и културата на местните жители.

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.