fbpx
Последвай ни:
туристическа агенция Хегемон Травел

Какво е усещането да бъдеш тук и сега и да изживееш напълно този момент?

TOP
Image Alt

Втора спирка – Хелесюлт

Копенхаген

Магнетичният и колоритен Копенхаген е известен като най-щастливия град в света. Столицата на Дания е перфектната дестинация ако търсите богата история, невероятни музеи, галерии, дворци, красива архитектура, живописни канали и паркове. Копенхаген е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Разстоянията в центъра на града са къси, това позволява да се стигне до повечето забележителности пеша.

 

По време на нашата обиколка на града ще видим:
  • Парк Тиволи – Увеселителният парк Тиволи е сред най-известните забележителности в Копенхаген. Удобното местоположение в центъра на града го прави изключително популярно място както за местни, така и за туристи. Паркът е открит през 1843 г., което го прави третия най-стар действащ увеселителен парк в света след Бакен (Dyrehavsbakken), също в Дания, и Wurstelprater (Пратер) във Виена, Австрия.
  • Кметствато на Копенхаген – Веднага след парк Тиволи се намира друга емблематична сграда в Копенхаген – кметството. То е разположено в централната част на града на огромен площад (Rådhuspladsen). Сградата е проектирана от архитекта Мартин Нироп, вдъхновен от кметството на Сиена в Италия и е открита през 1905 г.
  • Стрьогет – От площада пред кметството ще излезнем директно на улица Стрьогет. Тя е една от най-дългите пешеходни търговски улици в Европа с дължина 1.1 км. Стрьогет започва от площада пред кметството и приключва до новия кралски площад (Kongens Nytorv). По протежението на улицата ще откриете някои от най-известните международни марки, вкл. датски марки, хранителни магазини, сувенири, ресторанти и барове.
  • Кръглата кула – Кръглата кула е още една интересна забележителност в Копенхаген, разположена в сърцето на старата част, само на 400 метра от фонтана с щъркелите (Stork Fountain) на централната улица Стрьогет. Кулата е построена е през XVII век от крал Кристиан IV като астрономическа обсерватория.
  • Нюхавън – Това място е едно от най-популярните в Копенхаген. Цветните сгради, водните канали и малките тесни калдъръмени улички привличат хиляди души всеки ден. Някога тук е било оживено търговско пристанище с кораби от цял свят. Днес всички сгради са реновирани, а изисканите ресторанти доминират в старото пристанище.
  • Статуята на Малката русалка

Грациозната бронзова статуя на Малката русалка е сред най-големите забележителности в Копенхаген и вероятно най-емблематичното място в Дания. Скулптурът Едвард Ериксен създава русалката през 1913 г., вдъхновен от известната приказка на Ханс Кристиан Андерсен. Статуята се намира в Lanegline, заобиколена от хубави градини и паркове

Регистрирай се сега!

Join the SetSail community today & set up a free account.